De kosten van binnenschilderwerk

Binnen schilderen, je raamkozijnen, je deur kozijnen, je trap schilderen of je wanden en plafonds. Het klinkt en lijkt vaak zo simpel. maar er gaat veel tijd in zitten om het goed te doen. Mensen verkijken zicht meestal enorm op de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten maar ok het gebrek aan ervaring dat ze zelf hebben met bijvoorbeeld goed opschuren en uiteraard goed schilderwerk (de juiste verf) af te leveren.

Binnen schilderen doe je meestal om een 2-tal redenen. Voor het oog en voor het onderhoud. Wellicht wil je een nieuwe kleur op de wanden op plafonds. Of zijn juist de kozijnen toe aan een nieuwe kleur. Maar ook voor onderhoud is het goed om de binnenschilder in te huren om zo jaren lang plezier van bijvoorbeeld je kozijnen te hebben

Wat doet een binnenschilder allemaal?

Naast het bekende schilderwerk van wanden, plafonds, trap of kozijnen is binnenschilder er ook voor andere werkzaamheden. Zo kan een binnenschilder goed adviseren over de juiste kleuren, de juiste verf voor de juiste ondergrond en/of de specifieke behoeften van de klant. Ook het oppakken van beschadigingen aan bijvoorbeeld plinten, kozijnen of deuren kan de binnenschilder voor zijn rekening nemen.

Iedere binnenschilder via schilderbazen.nl ruimt altijd alles netjes op, plakt alles netjes af. Ook zal hij adviseren om zo het onderhoud te minimaliseren en het plezier van het geschilderde werk te maximaliseren.

Voor de mooi

Binnenschilderwerk kunnen we uitvoeren omdat we graag eens een nieuwe frisse kleur zien, ons interieur is gewijzigd en we willen letterlijk met een frisse blik de toekomst in.

Voor het onderhoud

Binnenschilder werk kan ook worden uitgevoerd om onderhoud te plegen. Houtbeschadigingen kunnen worden hersteld maar ook wanden en plafonds kunnen weer mooi gemaakt worden.

Indicatie kosten binnenschilderwerk

Iedere schilderklus binnen in huis is anders. Dit maakt het soms lastig om prijzen en offerte te vergelijken. Door middel van onze tool maken we het voor jou gemakkelijk om dit wel te doen. Om je vooraf toch een idee geven wat iets nou ongeveer kost zie de tabel hieronder met een indicatie van de gemiddelde binnenschilder prijzen.

Kosten indicatie binnenschilder Wanden en Plafonds
Wanden & Plafonds Prijs indicatie m²
Wanden 1 laags  € 6 - € 12,-
Wanden 2 laags  € 6,50 - € 13,-
Wanden 3 laags   € 7 - € 15,-

 
Plafonds 1 laags   € 7 - € 13,-
Plafonds 2 laags   € 8 - € 15,-

Hoeveel lagen heb ik nodig? Dit wordt bepaald door de huidige staat en kleur van je plafond of muur.

  • 1 laags wordt gehanteerd voor muren en plafonds die ooit al eens geschilderd zijn en waar je nu exact dezelfde kleur op wil doen ter verfrissing.
  • Is je muur of plafond net gestuct? dan 2 lagen.
  • Wil je een muur of plafond licht van kleur maken terwijl die nu donker is: 3 lagen nodig om goed te dekken.

Onze generator met vragen zal je overigens volledig bij de hand nemen zodat de schilder exact weet waar die aan toe is en jij uiteraard krijgt wat je graag wil!

Trap schilderen, kozijnen en deuren schilderen

Schilderwerk dat ook vaak binnen wordt gedaan is het schilderen van een open trap en/of een dichte trap. Maar ook de raam en deur kozijnen zijn vaak aan de beurt. Om je toch een inschatting te geven van de kosten hiervan, zie de tabel hieronder.

Deuren, Kozijnen en trap schilderen
Schilderwerk Prijs indicatie 
Deuren  € 50 - € 90,-
Deur + deurkozijn  € 90 - € 145,-
Raamkozijn   € 40 - € 85,-
Dichte trap  € 400 - € 750,-
Open trap   € 450 - € 800,-

De prijzen van ieder object (deur, kozijn, trap) word bepaald door de staat en de grootte van het object.Is het kozijn, deur of trap ernstig beschadigd dat zal deze meer houtreparatie vergen en dus zullen de kosten hoger zijn.De grootte is ook van belang. Een trap kent verschillende breedtes en hoogtes die overwonnen worden. Raamkozijnen zijn er van heel groot tot klein.

Onze generator helpt je bij het maken van de juiste keuzes zodat jij altijd een passende schilder offerte krijgt.