De kosten van schilderwerk in het algemeen

Je Schilderwerk bepaalt de uitstraling van je huis. Dit is voor zowel de buitenkant als de binnenkant van je huis. Voor (zeker de buitenkant) geldt dat onderhoud zeer belangrijk is. Of is je binnen schilderwerk gewoon toe aan een nieuw kleurtje? Al onze aangesloten schilders helpen je graag en voorzien jou huis graag van aan nieuwe laagje verf in iedere gewenste kleur.

Op deze pagina lees je meer over de kosten van schilderwerk, de algemene prijzen en het verschil tussen een binnenschilder en buitenschilder. Ook zullen we wat algemene handige tips geven.

Binnenschilder

Wat schildert de binnenschilder wel/niet
Welke onderdelen kosten ongeveer wat?
Uurprijs / project prijs?
Wat zijn de mogelijkheden?

Buitenschilder

Wat schildert de binnenschilder wel/niet
Welke onderdelen kosten ongeveer wat?
Uurprijs / project prijs?
Wat zijn de mogelijkheden?

Indicatie van prijzen schilderwerk

Maar wat kost het schilderwerk nu eigenlijk in het algemeen? De schilderkosten zijn afhankelijk van een aantal facturen. De belangrijkste factoren die de prijs van een schilder bepaalt zijn.
– Het te schilderen object (een heel huis kost meer dan alleen een trap schilderen)
– Het uurtarief van de schilder
– De gebruikte materialen van de schilder
– De eventuele reis en parkeer kosten

Om je toch een idee te geven wat – over het algemeen – schilderwerk kost hieronder een idee met indicatie prijzen.

ProjectBuitenschilderBinnenschilder
Schilderwerk per m2€ 35 - € 40€ 30 - € 35
Sauswerk per m2€ 10 - € 15-
Spuitwerk per m2€ 6 - € 10-
Uurtarief schilder€ 35 - € 40€ 40 - € 50

Wat doet een schilder?

Schilders doen meestal meerdere werkzaamheden. De meest gedane klussen door een schilder zijn, uiteraard schilderen maar ook glas zetten, hout rot reparaties en renovaties.

Voorbereiden schilderwerk
Voordat een schilder kan beginnen moet de ondergrond van het te schilderen object worden voorbereid. Het oppervlak van het te schilderen object moet zo glad mogelijk zijn (met hout: schuren) en vet-vrij (ontvetten). Zo zal de verf zo goed als mogelijk hechten aan het oppervlak wat weer het beste resultaat geeft.

Onderhouden Schilderwerk
Met name het schilderwerk dat buiten aanwezig is moet goed onderhouden worden. Uiteraard is het binnenschilderwerk ook belangrijk om te controleren. Zit de verf nog goed op de ondergrond? zijn er geen rare plekken zichtbaar? De controle kan je zelf doen, uiteraard kun je dit ook door een vakman laten doen om er helemaal zeker van te zijn of je je schilderwerk moet onderhouden of dat je misschien nog wel een paar jaartjes vooruit kan.

Verf aanbrengen
Van alle kosten die gemaakt worden; is de tijd die de schilder bezig met het aanbrengen van verf de hoogste kosten post. Wanden, Dakkapellen of een trap schilderen? dit zijn voor al onze schilders gesneden koek opdrachten.  Voor het aanbrengen van verf op je wanden en plafonds zijn er 2 veel gebruikte manieren.

Sausen

Traditioneel
Verf aanbrengen met een roller en kwast
Kosten (over het algemeen) hoger dan spuiten

Spuiten

- snel grote oppervlakten
- rest van ruimte moet goed worden afgedekt
- Veel gebruikt bij nieuwbouw huizen
- Goedkoper dan rollen en kwasten

Herstelwerkzaamheden van een schilder

Is je schilderwerk beschadigd of heeft het z’n beste tijd gehad door tijd en of weer en wind? Dit komt het meest voor met schilderwerk aan de buitenkant van je huis natuurlijk. De ervaren vakman schilder helpt je graag een passende offerte maken. Ook houtrot is geen probleem voor de schilder. Dit wordt overigens gewoon meegenomen in ons offerte traject zodat je nooit voor verassingen komt te staan. Onze schilders repareren als je houtrot zodat het resultaat er uit komt te zien als nieuw en het er weer jaren tegen aan kan!

Binnenschilder en buitenschilder

Je bent inmiddels de twee termen binnenschilder en buitenschilder vast vaker tegengekomen. Een inschatting over de kosten van een binnenschilder vind je hier. En een inschatting van de kosten van een buitenschilder vind je hier.

De binnenschilder verzorgt al het schilderwerk BINNEN je huis. Denk dan bijvoorbeeld aan plafonds, muren/wanden. Maar uiteraard ook een trap die je wil schilderen of raam of deur kozijnen.

De buitenschilder verzorgt al het het schilderwerk BUITEN je huis. Te denken valt aan Dakkapellen, Carports, Rabatteren, raam en deurkozijnen, hekwerken. affijn al het schildewerk dat buiten is. Je huis zal er weer als nieuw uit zien. Tip: neem direct diverse ondedelen mee als je toch aan de slag gaat met een buitenschilder, dit scheelt vaak in de prijs maar ook tijd en dus geld.

BTW schilderwerk

Voor sommige mensen is het onduidelijk hoe het nu zit met BTW op schilderwerk. Soms hoor en lees je over 9% en soms over 21%. Hoe zit dit nu precies?

Eigenlijk is het heel simpel:

Is je woning ouder dan 2 jaar, dan geldt het BTW tarief van 9% voor alle schilderwerken die je laat uitvoeren. (dit geld dan voor de totale factuur die je ontvangt van de schilder, dus inclusief materiaal, uurloon etc). Let op: de werkzaamheden moeten wel ‘genoeg’ met schilderen te maken hebben. Laat je door deze zelfde schilder bijvoorbeeld deuren vervangen, betonreparaties of glas aanbrengen of een vloer schuren, deze zullen altijd onder 21% BTW vallen.

Is je woning jonger dan 2 jaar, dan geldt voor alle werkzaamheden, dus ook schilderwerk het tarief van 21% BTW

Tips voor schilderwerk kosten

Waar moet je nu op letten als je een schilder gaat zoeken? en wat zijn een beetje de do’s en don’ts? Je wil natuurlijk de beste vakman in huis halen die jou schilderklus zo goed mogelijk kan uitvoeren zodat aan jou persoonlijke wensen wordt voldaan. Hieronder 3 tips.

  1. Combineer diverse onderdelen; is je dakkapel toe aan een nieuwe laag verf? overweeg dan om direct enkele kozijnen mee te nemen, de schilder is er toch, en vaak kunnen schilders scherpere offertes uitbrengen zodra de opdracht groter wordt. Ook dit is verwerkt in onze offerte generator.
  2. Keurmerken; Kijk naar de diverse keurmerken die schilders kunnen voeren. Zo is er de ‘Betere Schilder’ en de AF-erkenning. Keurmerken verdien je niet zomaar. Keurmerken geven garantie tot kwaliteit, zekerheid en vakkundigheid. Met een keurmerk zit je goed!
  3. Vergelijken; We proberen je door middel van onze vergelijk opties voor jou de keuze zo makkelijk en helder mogelijk te maken. Heb je al je gegevens ingevuld, vergelijk dan alle offertes op de voor jou persoonlijk belangrijke onderdelen.