Hoe bepaal je de kleur van je woonkamer?

De woonkamer is de centrale plek in je huis, hier verblijf je graag en vaak. Het spreekt voor zicht dat je een lekker gevoel wil creeeren in je woonkamer. Je gaat dus je woonkamer verven welke kleur? Er zijn namelijk zoveel verschillende verfkleuren en muurkleuren. De woonkamer verven is een hele klus en kan enorm de sfeer en het gevoel van je bepalen. Daarom is het altijd belangrijk om goed na te denken over de juiste kleurstelling voor je woonkamer. We helpen je graag met het vinden van een geschikte schilder die dit voor je kan doen.

Offerte aanvragen

Kleur woonkamer bepalen

Maar hoe bepaal je nu de juiste kleur voor je woonkamer? of hoe doe je nu de juist inspiratie en ideeen op? inspiratie woonkamer verven nodig? Zo zijn er veel vragen. Welke kleuren vind je mooi? welke kleuren passen nu goed bij je bestaande interieur? Wil je bepaalde zaken in je woonkamer een accent geven? of wil je juist de woonkamer kleiner of groter later lijken? Wat is de lichtinval in de woonkamer? is er veel of weinig daglicht? komt het licht vanuit het zuiden of het noorden? Met welke kleuren combinaties wil je gaan werken? Wat vind je mooie kleuren? Dit is zomaar een greep uit de vele vragen die je je kunt stellen om steeds dichter bij de de unieke kleuren te komen voor jou woonkamer.

Handige tips voor het schilderen van je woonkamer.

Wil je je woonkamer bijvoorbeeld kleiner laten ogen? Wat zijn nu de juiste mooie kleuren en kleuren combinaties? dan is vaak het juiste antwoord om met donkere kleuren te gaan werken. Door gebruik te maken van lichte kleuren kan een woonkamer op het oog vaak groter lijken. Komt het meerendeel van je daglicht uit het noorden je woonkamer in? Dan is het onze tip om met zoveel mogelijk warme kleuren te gaan werken. Lichtinval vanuit het noorden in je woonkamer kenmerkt zich door wilt licht en geeft een ware kleurweergave van de door jou toegepaste kleuren. Heb je veel lichtinval vanuit het zuiden in je woonkamer. Dit zal alle kleuren in je woonkamer allemaal wat warmer doen ogen. onze tip voor lichtinval vanuit het zuiden: koele en donkere kleuren combineren past vaak erg goed. Affijn over dit soort zaken goed nadenken geeft je uiteindelijk een beter resultaat voor je woonkamer die je gaat verven.

Soorten verf woonkamer

Soorten verf die je kan gebruiken voor de woonkamer?

Ok, check, als je de kleur eenmaal hebt bepaalt ben je er nog niet helemaal. Er zijn namelijk ook verschillende soorten verf die je kunt gebruiken, ieder met zijn unieke eigenschappen. De meeste schilders die bij ons zijn aangesloten gebruiken kwalitatief hoogstaande verf voor alleen het beste en duurzame resultaat. Sikkens, Wijnzonol en Sikkens wordt door ons aanbevolen. Voor het schilderen van binnenwerk (muren of plafonds) is de latex variant de meest gebruikte. Tegenwoordig zijn alle binnewerk verven op waterbasis wat betekend dat dit mileuvriendelijke verf is. Daarmee doe het milieu en jezelf een plezier. Wist je trouwens dat je ook je ook je plafond spuiten of muren spuiten door de vakman kan laten doen? Ieder aangesloten schilder bij ons zal je helpen om je woonkamer de uitstraling te geven die je na streeft, ze zullen altijd dat extra stapje zetten om je idee tot leven te laten komen in je woonkamer.

Je woonkamer verven: hoe doe je dat dan?

Dus de kleur verf voor je woonkamer is gekozen en nu wil je aan de slag gaan. Wat is dan nu het beste om te beginnen met het verven van je woonkamer? Onze belangrijkste tip is om te beginnen met de wanden / muren waar het licht op valt. Zo kun je goed zien hoe de verf qua kleur oogt en of je moet overgaan op een tweede en/of derde laag verf. Voordat je begint is het uitaard belangrijk dat je alles netjes afplakt met afplakband of als beste, schilderstape. Stukloop of plastic op de grond aan brengt om spetters verf op te vangen. Ook meubilair dat in de woonkamer kun je het beste beschermen door hier plastic af te dekken met afdekfolie om ook hier verfspetters te voorkomen.

Waar wacht je nog op! aan de slag met het verven van je woonkamer!

Hup! aan de slag met het schilderen van je woonkamer of lees nog gerust andere onderwerpen op onze pagina zoal: Kosten binnen schilder of kosten buitenschilder